21.10.2019

SENIORI!

Tämä seniorijuttu alkoi siitä, kun olin ilman asuntoa tullessani ulkomaankeikalta. Ei ollut työtä eikä juurikaan rahaa. Asuin ystäväni vintillä ja täytin sähköisiä lomakkeita. Etsin asuntoa, mikä oli erittäin hankalaa johtuen maksuhäiriömerkinnästä.  Sitten keksin ottaa yhteyttä kaupungin asuntotoimistoon. Täytin hakemuksen ja hämmästyksekseni sain heti kutsun katsomaan yksiötä mitä parhaimmalla paikalla senioritalossa.

Minua huvitti. Täällä papparaisten ja mummeleiden kanssa sitten asuisin. Tassuttelisin saunaan vuorollani crocseissa ja paksussa kylpytakissa. Laittaisin petuniapenkin ja kirjoittaisin taksin numeron isolla tuulikaapin seinään. Soittaisin talonmiehelle kun pitää vaihtaa lamppu ja pitäisin silmällä naapureita pihanpuoleisen ikkunan verhon raosta.

Asunto oli pieni, mutta käytännöllinen, valoisa ja viihtyisä ikkunaseinineen ja pikku patioineen. Pinnat oli uusittu edellisen asukkaan lähdettyä. Keittiö oli täydellinen ja kylppäri supersiisti! Vain alkuperäinen 80-luvun muovilattia oli epäilyttävä. Sain asunnon ja olin järkyttynyt. Näytinkö todella asuntosihteerin mielestä niin ryppyiseltä, että kuulun tänne? Myöhemmin tajusin, että 55-vuotias on seniori. Täyttäisin pian.

Paluuta ei ole, joten katsotaan miten käy.


Ei kommentteja: